Đilas je u četvrtak uveče, 10.03.2022. objavio svoje novo lažno istraživanje „javnog mnjenja“. Tu je izneo ono što mu je milo, pa mu se snilo. Da ponovim po stoti put- Đilasov tim ne istražuje javno mnjenje, ne vrši istraživanje, već izmišljaju i objavljuju ono što Đilas naredi. Ne postoji Đilasova agencija za istraživanja javnog mnenja, ne postoji istraživanje, ne postoji ni jedan podatak o načinu istraživanja, uzorku – ništa! U svom novom „milo-snilo“ uratku, Đilas je izneo sledeće lažne podatke: „Lista Aleksandar Vučić-SNS 48 odsto, lista „Marinika Tepić – SSP, NS,DS, PSG“ 27%, SPS 4,4%, „Moramo“ 4,2%, Zavetnici 3,7%, NADA 2,9%, DJB 2,5%, Dveri 2,1%, SRS1,7%, SVM 1,5%, ostali 2%“. Odmah da kažem šta je Đilas uradio – spustio je rejting svima ostalima, a svojoj listi duplirao rejting! Urnebesno!

Đilas je lažiranje obavio na primitivan način, po sistemu, ostalim listama štpni malo tamo, malo ovamo, dodaj to sve svojoj listi, i evo „rejtinga“ Marinike i SSP! Da je Đilas sve izmislio dokazuje terensko straživanje renomirane agencije „Faktor plus“ sprovedeno krajem februara i  početkom marta 2022. Po tom istraživanju parlamentarne liste imaju sledeće rejtinge: Lista Aleksandar Vučić-SNS 53,4 odsto, lista „Marinika Tepić – SSP, NS,DS, PSG“ 14%, SPS  10%, „Moramo“ 5%, Zavetnici 3,6%, NADA 3,9%, DJB 3%, Dveri 2,1%, SRS1,8%, SDS Tadić 1,5%, ostali1,6%.

Đilas je SNS-u skinuo 5,4%, SPS-u 5,6%, „Moramo“ je spustio za 0,8%, NADI je skinuo 1% (to je ukupno12,8%) i onda je sebi dodao tih 12,8% i sa 14% po stvarnom istraživanju „Faktora plus“, skočio na 26,8% tj. 27% koliko je objavio! Zanimljivo je da Đilas ovaj put nije objavio nikakve rezultate o Beogradu, svom najjačem uporištu, već samo rezultate „istraživanja“ parlamentarnih i predsedničkih izbora. To zbog toga, što Đilas u svojim lažnim istraživanjima, nikada zajedno ne objavljuje beogradske razultate „istraživanja“ sa „istraživanjem“ parlamentarnih ili predsedničkih izbora. Tako je Đilas, u decembru 2021., objavio beogradske rezultate, ali ne i parlamantarne i predsedničke. Zbog čega to Đilas radi? To radi zbog toga što su njegova istraživanja lažna, i teško je uskladiti lažne podatke sa tri nivoa izbora. Lažni podaci, pri uporednom prikazivanju lažnih istraživanja na sva tri nivoa izbora, bi postali isuviše očigledni i boli bi oči svojom nelogičnošću.

Sada dolazimo do teme i naslova ovog teksta. Ukoliko neko ne veruje istraživanjima agencije „Faktor plus“, mora da veruje istraživačima NSPM, koji su opoziciono naklonjeni, dugi niz godina. Do pre pola godine Vukadinović i NSPM, su zajednički sa Đilasom radili i objavljivali „istraživanja“. U međuvremenu, nešto je među njima puklo. Istraživački tim NSPM, koji predvodi Đorđe Vukadinović, je dan posle Đilasa, 11.03.2022. objavio istraživanje javnog mnjenja, obavljeno u Beogradu od 1-8. marta 2022. NSPM kaže da je istraživanje bilo telefonsko, reprezentativni uzorak, a da je ispitanika bilo 900. Naglašavam, radi se o istraživanju u Beogradu, koje se ticalo gradskih lista. Ovi rezultati potpuno gase sve Đilasove nade o pobedi u Beogradu, o kojoj on toliko govori. Takođe, ovo istraživanje NSPM je pokazalo koliko su lažna dva „istraživanja“ koja je Đilas objavio – parlamentarno i predsedničko.

NSPM je objavio sledeće rezultate istraživanja u Berogradu, vezano za beogradske izbore: „„A. Vučić – A. Šapić – Zajedno možemo sve“ 45,6%, „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda – Pobeda – Marinika Tepić“ 20,7%, „I. Dačić za premijera, Toma Fila gradonačelnik“ 9,8%, „Moramo – D. Veselinović“(NDBGD, ZZS, EU) 9,1%, „Ajmo ljudi–SDS-NS- B.Tadić –D. Vujošević“ 2,8%, „M. Jovanović- V. Mihajlović– NADA za Beograd“ 2,7%, „Milica Đurđević Stamenkovski – Zavetnici“ 2,5%, „Dr V. Šešelj – Dr. Miljko Ristić – SRS“ 2,1%, „Suverenisti – S. Radulović-Vojin Biljić“ 2,4%, „Patriotski blok – Dveri-POKS – B.Obradović – Ž. Gojković“ 1,7%, neko drugi 1,1 -Ukupno 100,0“.

Prvo moram da objasnim da Đilas tvrdi da je njegova koalicija zajedno sa „Moramo“, jača od koalicija SNS i koalicije SPS- zajedno. Đilas i njegova koalicija imaju bolji rejting u Beogradu, nego u ostatku Srbije, to je tačno. Kao što vidimo iz istraživanja NSPM, u Beogradu je koalicija SNS za 25% jača od Đilasove (45,6%:20,7%)! Po istraživanju NSPM, Đilas i „Moramo“ zajedno imaju 29,8%, a SNS i SPS zajedno imaju 55,4%! Vidimo prvu Đilasovu veliku neistinu – da su on i „Moramo“ jači od SNS i SPS. Nisu, mnogo su slabiji – slabiji su za velikih 25,6%. Druga još veća Đilasova neistina, sada, posle prikaza istraživanja NSPM, postaje jasna. Rejting Đilasove parlamentarne liste ne može biti veći od rejtinga Đilasove beogradske liste, jer Đilas u Srbiji stoji znatno lošije nego u Beogradu. Đilas je u svom lažnom istraživanju objavio da je rejting njegove liste u Srbiji 27%!?! A NSPM je prilično tačno, objavio da je rejting Đilasove liste u Beogradu 20,7%! Iz toga je jasno da je Đilas lažirao istraživanje, i da je rejting svoje liste u Srbiji, prikazao dvostruko većim od stvarnog. Dakle, rejting Đilasove parlamentarne liste se kreće oko 13-14%, a gradske liste u Beogradu oko 19-21%. To potvrđuju i rezultati beogradskih izbora 2018. kada je, praktično istovetna, Đilasova lista osvojila 18,95%, a lista SNS-45%! Ovim što su objavili, NSPM i Vukadinović su ubili u pojam Đilasa, i razvejali sve njegove laži o pobedi u Beogradu. Ovim što su NSPM i Vukadinović objavili, dokazali su koliko je lažno „istraživanje“ koje je Đilas objavio 10.3.2022.!

U prilog svemu što sam govorio, i tome koliko su lažna Đilasova „istraživanja“ govore i sledeće činjenice.

Agencija „Faktor plus“ je pružila i detaljne podatke o svom poslednjem istraživanju javnog mnjenja (kraj februara, početak marta): „Način prikupljanja podataka: terenska anketa. Uzorak: Ispitanici sa teritorije Srbije (bez KiM). Veličina uzorka: 1.100 ispitanika. Tip uzorka: Teritorija biračkog mesta birana sa verovatnoćom proporcionalnom veličini. Domaćinstvo izabrano metodom slučajnog uzorka. Član domaćinstva izabran metodom eliminacionih pitanja. Stratifikacija se vrši na osnovu: Tipa naselja, urbano/ruralno. Geoskonomskih regiona. Poststratifikacija na osnovu: pola, godina, tipa naselja i geoekonomskih regiona. Kontrola i monitoring: 15 odsto uzorka. Marginalna greška +/- 3 odsto. Prikupljanje podataka objavljeno u periodu od 23.2. – 2. 3. 2022.“. Đilas kao lažni istraživač javnog mnjenja, koji povremeno predstavlja rezultate istraživanja neke fantomske, neimenovane agencije, nikada javnosti nije pružio ni jedan od gore navedenih podataka! Prava istina je da ne postoje istraživanja, već Đilasov tim plaćenika izmisli i pripremi (to im se snilo) ono što je baba Đilasu milo. Sve je čista laž! Zbog toga Đilas krije ime navodne agencije.

Đilas je u decembru 2021. rekao, predstavljajući svoje lažno beogradsko istraživanje: „Aleksandar Vučić i SNS sasvim sigurno gube izbore u Beogradu“. Đilas je tada na svom Tviter nalogu napisao: „Ljudi, Aleksandar Vučić DEFINITIVNO GUBI!“. Da su Đilasove najave pobede u Beogradu, fantastična laž, svedoče istovetne lažne izjave od pre 4 godine, kada je tvrdio da sigurno pobeđuje u Beogradu na izborima 2018. Na primer, Đilas je 23.02.2018. rekao, a svi mediji to preneli: „Pobedićemo u Beogradu, to više nije pitanje“. Agencija Beta i svi mediji su izvestili: „Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će lista „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ sigurno pobediti na predstojećim izborima 4. marta“. I onda su svi mediji citirali Đilasa: „Mi ćemo u Beogradu pobediti, to uopšte nije pitanje…“. Potom je 4. marta 2018. došlo otrežnjenje i hladan tuš za Đilasa. Đilas je do nogu poražen u svom najjačem uporištu Beogradu. Rezultati beogradskih izbora 2018. su bili: SNS- Vučić – 45%, Đilas – 18.95%!

Da li namerno ili slučajno Đilas je u prikazu istraživanja predsedničkih izbora, priznao da njegov kandidat za predsednika Srbije, Zdravko Ponoš, gubi izbore već u prvom krugu! Đilas je u tabeli objavio da će Vučić u prvom krugu pobediti i osvojiti 56%, a Ponoš samo 28,5%. Naravno, ni ovi podaci nisu sasvim tačni zbog toga što će Vučić osvojiti više od 56%, a Ponoš znatno manje od 28,5%. Međutim, bitno je da čak i lažov Đilas, priznaje da će Vučić pobediti u prvom krugu predsedničkih izbora! Kao što se Đilas otreznio 4. marta 2018. godine, kada je do nogu poražan u Beogradu, tako će Đilas doživeti bolno otrežnjenje 3. aprila oko 21 čas. Istina najviše boli.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s