Pred građanima Srbije stoje dva puta. Dva izbora. Mir.Stabilnost.Vučić. nasuprot – Nasilju. Nestabilnosti. Đilasu, Mariniki, Ponošu, Vladeti! U istoriji izbora, barem za vreme novog višestranačja, opozicija nikada nije bila nasilnija, prljavija, više preteća, bezidejna, dok sa druge strane stranke vlasti nisu nikada bile pomirljivije, pitomije i sa većim rezultatima.

Tako su danas u medijima objavljeni intervjui predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, i Đilasovih kandidata Ponoša, Marinike i Vladete Jankovića. Prvo ću nešto reći, o ovom drugom, mračnom putu i izboru.

Put nasilja, nestabilnosti – put Đilasa, Marinike, Ponoša i Vladete!

Ponoš. On se čuvao teških reči više od Đilasa, Vladete i Marinike. Međutim, takođe je izbegavao da se jasno i dosledno odredi prema aktuelnim temama – Ukrajini, NATO-u, Rusiji, SAD, KiM, BiH, pitanju genocida itd. Ponoš se držao opštih mesta i napada na Vučića, SNS, na tekuću vlast. Omiljena tema Ponoša je bilo hvalisanje šta je on sve „sjajno i bajno“ radio dok je bio načelnik generalštaba, te pričanje bajki o njegovom odnosu prema Krajini. Kada je u pitanju najvrelija tema – sukob u Ukrajini, Ponoš je bio toliko „kreativan“ da je mogao samo da ponovi Vučićev stav da je protiv sankcija Rusiji, što su ponavljali i Đilas i Marinika. Ponoš nikada nije osudio stav Marinike Tepić da su Srbija i Srpska genocidne, već je kao papagaj ponavljao da on podržava deklaraciju o Srebrenici iz 2010., čime je posredno podržao laž da su Srbija i Srpska genocidne. Ponoš je iznosio kontradiktorne stavove o NATO-u. Osnovno je to da je Ponoš sve vreme u sadašnjoj kampanji krio svoje ekstremno pro NATO stavove i dela, iz vremena dok je bio načelnik generalštaba. Kada je Zdravko Ponoš bio u poseti SAD, u maju 2007. srpski BBC je izvestio a Ponoš rekao: „Razgovarali smo i o ostvarivanju visokih profesionalnih standarda Vojske Srbije. Na tom planu, imamo kompletno opredeljenje da preuzmemo standarde NATO, rekao je general Ponoš posle razgovora koje je u ponedeljak vodio u Pentagonu“. O posvećenosti Ponoša NATO-u, pisao je i list „Vreme“ od 19.07.2007. koji je Ponošu posvetio i naslovnu stranu sa naslovom : „General Zdravko Ponoš – VOJSKA SRBIJE PO NATO STANDARDIMA“. U tom intervjuu Ponoš je rekao: „A koji je to kvalitet i koji je to standard – pa to je NATO standard. I šta je najbolje u ovom momentu što svet ima, to su NATO standardi u oblasti vojske. Zato je naše opredeljenje: hajde da pravimo vojsku koja ima taj kvalitet“. Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio je pre mesec dana u „Utisku nedelje“ da je Zdravko Ponoš „ekstremno pro-NATO kandidat“. Ponoš je sasvim nedosledno 10.2.2022. na TV N1, nejasno rekao odgovarajući na pitanje da li je za ulazak u NATO: „Nikad ne reci nikad“. Potom je Ponoš 13.03.2022. izjavio u kampanji: „Nisam za ulazak u NATO“. Tako je Ponoš, okrećući se shodno potrebama kampanje, od „Možda u NATO“ 10.2.2022., došao do „Ne u NATO“ mesec dana kasnije. Neiskreno, nedosledno, kontradiktorno.

Tokom ova dva meseca kampanje, Ponoš nikada nije objasnio poreklo svoje imovine na vračarskim pašnjacima, dva stana i 4 garaže, u Metohijskoj ulici i u ulici Černiševskog, u vrednosti pola miliona evra. Odakle Ponošu pola miliona evra? Ponoš nikada nije objasnio zašto je od 1991. do 1995. izbegavao da se, kao ostali oficiri iz Krajine, pridruži Vojsci RSK, i da brani svoj rodni kraj? Ponoš nikada nije objasnio zašto 1999. nije aktivno učestvovao u odbrani od NATO napada? Ponoš nikada nije objasnio zašto je krajem jula 1995. godine otišao u Knin i u tajnosti u Srbiju prebacio svoju familiju? Ponoš nikada nije objasnio da li je dojavu da Hrvati spremaju „Oluju“ dobio od svog prijatelja, hrvatskog generala Damira Krstičevića? Hrvatski list “7dnevno” objavio je 25.3.2022. tekst o Ponošu pod nazivom „Prijatelj Damira Krstičevića i Josipe Rimac ruši Vučića” u kome  kaže da je Zdravko Ponoš, još od studentskih dana, veoma blizak prijatelj sa hrvatskim generalom Damirom Krstičevićem. Krstičević je bio komandant zloglasne 4. gardijske koljačke brigade Hrvatske vojske za vreme akcije “Oluja”, koja je počinila brojna zverstva prema srpskom življu u Hrvatskoj.

Marinika Tepić. Đilasova službenica Marinika Tepić je jednu stvar dosledno radila u kampanji – panično je krila svoj javno izrečeni stav od 15.11.2017. da je srpski narod genocidan i da je 28.06.2016. potpisala i Skupštini Srbije podnela sramni predlog „Rezolucije o genocidu u Srebrenici“. Tako je u emisiji „Utisak nedelje“ od 27.3.2022. jedan gledalac postavio pitanje Mariniki Tepić o tome da li ona smatra da je počinjen genocid u Srebrenici. I Marinika i voditeljka emisije, su hladno prešle preko ovog pitanja, kao da nije ni postavljeno. Dakle, Marinika sada u kampanji zna da bi bilo veoma nepopularno da ponovi svoj stav o genocidu u Srebrenici, pa od te teme beži kao đavo od krsta. Kao i Ponoš, i Marinika Tepić je izbegavala da se jasno i dosledno odredi prema aktuelnim temama – Ukrajini, NATO-u, Rusiji, SAD, KiM, BiH, pitanju genocida itd. Kao i Ponoš, i ona se uglavnom držala opštih mesta i napada na Vučića, SNS, na tekuću vlast. Međutim, više puta je pretila da će njena koalicija pobedu da brani na ulici.

Kao i svaki ekstremista Marinika Tepić je 31.3.2022. otišla korak dalje od opštih mesta i izvređala je sve one milione građana Srbije koji podržavaju Vučića. Marinica Tepić Ciobanu Zhivcu na početku svog intervjua Šolakovom listu „NOVA“ od 31.3.2022. besramno vređa građane Srbije nazivajući ih „poniženim pukom i bestidnim hijenama spremnim na sve“. Evo šta je doslovno rekla bezumnica Marinica: „Ona je naglasila da na izborima predvodi listu hrabrih ljudi, a da je nasuprot njih vođa poniženog puka i bestidnih hijena spremnih na sve- Aleksandar Vučić“. Da li je moguće da nosilac jedne liste, izvređa dva miliona građana, i da očekuje da će pobediti na izborima? Dostojevski je rekao da neki ljudi svesno prelaze preko svoje savesti. Stvar je u tome što Marinika savesti nema.

Vladeta Janković. U poslednje dve nedelje kampanje Đilasova marioneta, Vladeta Janković je posle opomena koje je dobio, odustao od ponavljanja pretnji Beograđanima, o tome šta će sve rušiti ako postane gradonačelnik (Beograd na vodi, spomenik Stefanu Nemanji, dorćolsko naselje „K-Distrikt“ itd.). Odustao je i od ponavljanja uvreda koje je upućivao građanima Srbije (banda botova, paščad puštena s lanca, debela žena, glupača itd.). Kao i Ponoš i Marinika, i Janković je potpuno izbegavao da se jasno i dosledno odredi prema aktuelnim temama – Ukrajini, NATO-u, Rusiji, SAD, KiM, BiH, pitanju genocida itd. i držao se uglavnom gradskih tema, opštih mesta i napada na Vučića, SNS, na tekuću vlast. On je svoje otvoreno odbijanje da se izjasni o navedenim temama, pravdao time što je on kandidat za gradonačelnika.

Janković je u svom dementnom stilu, u intervjuu listu „NOVA“ od 30.3.2022. vlastima zamerio što je njegovoj koaliciji „uskraćena svaka prilika da se obrati biračima preko televizija sa nacionalnom frekvencijom“. Zaboravni Janković je smetnuo sa uma da su i Đilas i Marinika i Ponoš i on sam, gostovali na svim televizijama da nacionalnom frekvencijom, izuzev onih gde su odbili da idu. Izuzev Ponoša i Đilas i Marinika i Janković su odbili mnogobrojne pozive na TV Pink i na TV Hepi. Takođe Đilas je u toku dva dana, dva puta gostovao na RTS-u u udarnim terminima. Takođe, baš danas, 31.3.2022. Marinika Tepić će gostovati na RTS-u!

Kao i Ponoš i Marinika, i Vladeta Janković je svoje „kosture iz ormara“ krio tokom cele kampanje. Krio je svoje ranije, decenijske desničarske stavove iz doba DSS-a, krio je da je imao stav da u Srebrenici nije počinjen genocid. Janković je grozničavo sakrivao činjenicu da je upravo on kao ambasador u Londonu, gde je sedište Rio Tinta, doveo Rio Tinto u Srbiju. Panično je Janković krio da je kao član predsedništva DSS, Đilasa nazivao pljačkašem, i da je na predsedništvu DSS, podržao Đilasovo smenjivanje sa mesta gradonačelnika. Krio je Janković činjenicu da je podržao dolazak SNS i Vučića na vlast, još 2012. kada je na predsedništvu DSS glasao za to da DSS podrži kandidata SNS za predsednika Srbije u drugom krugu izbora. Opsesivno je Janković krio činjenicu da je podržavao JSO prilikom blokade autoputa 2001. godine. Vladeta Janković sramotno krije činjenicu da je prihvatio da bude na sedmom mestu Đilasove poslaničke liste, iako time, kao kandidat za gradonačelnika Beograda, šalje poruku da ne veruje u svoju pobedu, i da prihvata utešnu nagradu, poslaničko mesto i platu od 120.000 dinara, kao naknadu za svoj „trud“ u beogradskoj kampanji. Bedno.

Dragan Đilas. On je shvatio koliko je kompromitovan i nepopularan, i odlučio je da se sakrije iza svojih marioneta kandidata, Ponoša, Vladete i Marinike. Đilas je pokazao kolika je kolosalna kukavica. On se toliko uplašio suda naroda na izborima, da ne samo da se njegovo ime ne nalazi u nazivu lista, već se Đilas plašio da se kandiduje za predsednika Srbije, premijera, ili gradonačelnika Beograda. Kukavičluk je Đilasa naveo da se krije iza Marinike Tepić, Zdravka Ponoša i Vladete Jankovića. Đilasov kukavičluk je otišao još dalje – on se plaši da bude poslanik ili gradski odbornik, pa je sebe stavio na neprolazna mesta na obe liste (64. mesto na parlamentarnoj listi i 60. mesto na beogradskoj listi).

Đilas je tokom kampanje, zbog svoje sujete, više puta sam sebi pucao u nogu. Đilas je 17.02. u listu „Danas“ napao svih 8 agencija za istraživanje javnog mnjenja (IPSOS, Faktor plus, Insight, NSPM, Stata, Nina media, CESID). Tvrdio je da svi oni lažu u prikazivanju svojih istraživanja, a da je samo Đilasova (nepostojeća i neimenovana) agencija u pravu! Može jedna agencija da pogreši, ali je nemoguće da svih 8 agencija za istraživanja greše! Đilas je 7.3.2022. opet napao jednu agenciju za istraživanje javnog mnjenja – „Faktor plus“ samo zbog toga što je objavila rezultate svog istraživanja koji se ne dopadaju tajkunu Đilasu. Uz to, i još gore, Đilas je napao i list „Blic“ samo zbog toga što je u svim izdanjima objavio istraživanje agencije „Faktor plus“. A list „Blic“ nije provladin medij, već opozicioni. Tajkun Đilas je listu „Blic“ i agenciji „Faktor plus“ zapretio zatvorom i naveo na svom Tviter nalogu: „Ovo što rade Blic i Faktor Plus je krivično delo zbog koga su u Austriji mnogi završili u zatvoru“.

Đilas i njegove marionete, Ponoš, Marinika i Vladeta, kao papagaji, već mesecima ponavljaju da će pobediti!?! O tome koliko je to daleko od istine svedoči poslednje predizborno istraživanje agencije „Faktor plus“ iz druge polovine marta: SNS 53,6%, Đilas-Marinika 13,7%; SPS 10,2%; Moramo 4,7%; NADA 3,8%; Zavetnici 3,7%; DJB 3,1%; SDS 2,3%; DVERI 2,2%; SRS 2%. To potvrđuju i ostale agencije. I prethodno istraživanje ove agencije sa kraja februara i početka marta, je slično govorilo: SNS Vučić 53,4%; Koal. SSP Marinika 14%; SPS-JS 10%; “Moramo”(ekol.) 5%; NADA (DSS POKS) 3,9%; Zavetnici 3,6%; Suverenisti DJB 3%; Dveri POKS 2,1%; SRS 1,8%; SDSTadić 1,5%; ostali 1,6%. Kao što vidite, rejting koalicije SNS je četiri puta veći od rejtinga Đilasove koalicije. Kako onda Đilas i bratija misle da pobede?

Osvrnuću se kratko na još neke Đilasove autogolove. Đilas i njegovi su u januaru neuspešno pokušali da spinuju priču o fiktivno prijavljenim građanima na Vračaru. Spin je 31.01.2022. lansirao Đilasov potpredsednik Borko Stefanović. Tada je SSP bezrazložno maltretirao porodicu Poljakov koja živi u Cara Nikolaja 72, neistinito tvrdeći da je kod te porodice prijavljeno 20 „fantoma“. Sličan spin o fiktivno prijavljenim građanima Republike Srpske je u februaru lansirao i sam Đilas. On je 4. i 6.2.2022. otkrio „toplu vodu“, a to je činjenica da građani Republike Srpske, stalno dolaze u Beograd, da dobiju državljanstvo Srbije, na šta imaju puno zakonsko pravo. Đilas je oba puta vređao građane Republike Srpske i nazivao ih „lažni instant građani“. I konačno, ovu „toplu vodu“ ponovo spinuju Đilasova koalicija, njihovi mediji TV N1, TV NOVA S, listovi „Danas“ i „NOVA“, njihovi sajtovi i sajt „Direktno“, ali i organizacija „CRTA“. Ovaj put su to uvili u formu spina- lažne vest o „brižljivo pripremanoj krađi“, putem lažno prijavljenih građana – fantoma. Đilas je taj isti spin lansirao i pre 4 godine, pred izbore 2018., na kojima je potučen do nogu. Đilas je 01.03.2018. sazvao konferenciju za štampu najavivši „da ima dokaze da se vlast sprema da brutalno pokrade izbore“ i to 300.000 glasova! U svom očaju i nemoći, danas 4 godine kasnije, Đilas, Marinika, Ponoš i Vladeta su ponovo posegli za ovom izmišljotinom. DS, Đilas i njegovi su bili na vlasti od 2000. do 2013., pa su mogli, da su hteli, da reše ovaj „problem“. DS, Đilas i njegovi nikada za tih 13 godina nisu spinovali ovu benignu činjenicu o viškovima poziva za izbore. Nisu, jer tu nema ničeg spornog, zbog toga što se ti viškovi pozivnih listića pojavljuju zbog toga što se u biračkom spisku najmanje 3 decenije nalazi oko milion građana koji su se odselili u inostranstvo, a nisu se ispisali iz biračkog spiska. Da su đilasovci sada otišli i korak dalje u svojim zlim namerama, svedoči otkriće potpredsednika SNS, Vladimira Orlića, da su đilasovci, nezakonito štampali lažne pozive za izbore, koje su distribuirali po Srbiji, u nameri da dokažu svoju laž o „fantomskim biračima“. Fantomi zaista postoje, a to su upravo Đilas i bratija.

Đilasovci ovih dana spinuju sledeće tri teme: 1. Fantomski birači – viškovi pozivnih listića za izbore (ovu temu sam malopre dotakao) 2. Lažne optužbe koljača i ubice Belivuka na račun predsednika Vučića 3. Ubistvo Olivera Ivanovića kroz prizmu „svedočenja“ opskurnog Bobana Bogdanovića zvanog Pacov! Ova spinovanja, tj. lažne vesti s služe tome da se pripremi teren za izazivanje nereda 3. i 4.4.2022., kada đilasovci dožive težak izborni poraz. Sve je to deo specijalnog, hibridnog rata protiv Srbije, i deo pritisaka na Srbiju. Tokom 3.4. đilasovci će pokušati da izazovu nerede i neregularnosti na biračkim mestima, što je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Đilasovci će već 3.4. 2022. uveče, izaći pred Skupštinu Srbije, i reći – pokradeni smo! Da će oni iz očaja izvršiti napad na Skupštinu, RIK i RTS 3. i 4. aprila, uverava nas ova medijska priprema terena na svim njihovim medijima. O tome svedoče ranije najave Đilasa i Marinike da će pobedu braniti na ulici. Urnebesno smešno! Da će biti napada na Skupštinu, RIK i RTS, uči nas i neposredna istorija. Đilasovci su napali RIK 2016., i tada su u izbornoj noći vrištali o krađi izbora, a ništa nije bilo sporno. Krađe nije bilo. Đilasovci su 17. marta 2019. napali RTS, tokom svog protesta, izazvali veliku štetu i prekid rada javnog medijskog servisa. Đilasovci su posle izbora, u julu 2020. napali Skupštinu Srbije, izazvali velike nerede i materijalnu štetu i povredili oko 150 ljudi. Krađe na izborima nije bilo, štaviše, đilasovci su bojkotovali izbore. Haos koji će đilasovci pokušati da izazovu, biće kombinacija onoga što su radili 2016., 2019. i 2020. Mračan je ovaj drugi put, drugi izbor koji se nalazi pred građanima.

Pr(a)vi izbor. Mir. Stabilnost. Vučić.

Ovaj pravi put, pravi izbor za građane Srbije, najbolje predstavlja autorski tekst „SNOVI STVARAJU BUDUĆNOST“, predsednika Vučića, koji je danas objavljen u medijima. U tom tekstu predsednik Vučić je kristalno jasno izneo kako vidi Srbiju 2025. godine. Navešću najupečatljivije delove ovog programskog teksta: „Republika Srbija je danas jaka i stabilna država, faktor mira i stabilnosti, zemlja kranova i dizalica, novih fabrika i novih radnih mesta. Danas se u Srbiji više ne priča o tome kada će se živeti bolje, nego o tome šta još možemo da uradimo kako bi se dodatno poboljšao kvalitet života građana. To je ono za šta smo se svakodnevno borili, teškim i mukotrpnim radom.

Od privrednog rasta koji je bio u minusu, stigli smo do toga da u poslednje dve godine budemo najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Javni dug je, uprkos svim krizama, u potpunosti pod kontrolom, nezaposlenost je pala sa 25,9 odsto na ispod 10 procenata, a plate i penzije su značajno porasle. Od prosečne plate koja je bila 331 evro, stigli smo do toga da ona u decembru 2021. godine bude 635 evra. Minimalnu zaradu smo podigli sa 15.747 dinara, na 35.012 dinara, koliko iznosi u ovoj godini. Istovremeno, lično sam otvorio ili postavio kamen temeljac za više od 250 fabrika širom Srbije i ponosan sam na to što je naša zemlja lider u regionu u privlačenju stranih direktnih investicija. Samo tokom prošle godine privukli smo 3,9 milijardi evra stranih direktnih investicija, što je više nego sve druge zemlje Zapadnog Balkana zajedno.

Zahvaljujući tome što smo uspeli da konsolidujemo javne finansije i što danas imamo novca u budžetu, osmislili smo program “Srbija 2025”, koji je već počeo da se realizuje. Do 2025. godine biće uloženo ukupno 14 milijardi evra u razne projekte iz saobraćajne infrastrukture, zatim u nove bolnice i škole, kao i za energetiku, za mlade, za pronatalnu politiku.

Ukupno će devet milijardi evra biti uloženo u saobraćajnu infrastrukturu, jedna milijarda evra u vodovod i kanalizaciju, 700 miliona evra za naše mlade, 600 miliona evra za zdravstvo, 600 miliona evra i za obrazovanje i digitalizaciju, 500 miliona evra za infrastrukturu u kulturi i turizmu, 500 miliona evra za energetiku, 500 miliona evra za razvoj sportske infrastrukture, 300 miliona evra za infrastrukturu u poljoprivredi. Deo ovog programa je i projekat izgradnje beogradskog metroa, koji su čekale generacije Beograđana, a koji je napokon počeo da se realizuje u novembru prošle godine. Kao što smo napravili Beograd na vodi, tako ćemo napraviti i beogradski metro, i to je projekat koji više niko neće moći da zaustavi.

Posebno sam ponosan i na deo programa koji se tiče mladih i pronatalne politike, s obzirom na to da će svaka majka, koja rodi dete od početka ove godine, imati pravo na bespovratnu pomoć države za kupovinu stana ili kuće u iznosu do 20.000 evra. Ovo će biti ogromna pomoć za roditelje, koja se nadovezuje na novu pomoć u iznosu od 300.000 dinara za prvorođeno dete, i dodatnih 100.000 dinara za drugo i treće dete. Nadamo se da ćemo u ovu svrhu izdvojiti što više novca, jer to znači i više beba u našoj zemlji.

Mi smo sanjali velike snove, koje smo uspeli da ostvarimo zahvaljujući vrednom radu, a sada nastavljamo da sanjamo i da radimo dalje. Dve velike krize koje su pogodile ceo svet u prethodnom periodu, najpre pandemija korona virusa, a sada i sukob Rusija-Ukrajina, uzdrmale su i mnogo jače ekonomije od naše. Mi smo u potpunosti stabilni, dobro se borimo sa svim izazovima, i nastavljamo da gradimo našu lepu Srbiju.

Naš san danas je da Srbija 2025. godine bude zemlja umrežena auto-putevima i modernim železničkim prugama, u kojoj će svaka kuća imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, i u kojoj će svaki građanin imati još bolji kvalitet života. Naša dela nam daju legitimitet da građanima sa potpunom sigurnošću, i pod punom odgovornošću, možemo da obećamo da će prosečna plata do kraja mandata naredne Vlade da bude 1000 evra, a penzija 500 evra. Zajedno možemo sve!“.

Predsednik Vučić je uspeo da u kratkom tekstu iznese sve ono što je važno za građane Srbije, i što će biti ostvareno zaključno sa 2025. godinom.

Koliku podršku ima Aleksandar Vučić svedoči podrška 1000 najuglednijih javnih ličnosti! Predsednika Vučića su podržali akademici, profesori univerziteta, naučnici, doktori nauka, sportisti, glumci, muzičari, pevači i druge javne ličnosti. Svojim potpisom, svojim imenom, svojim ugledom, stali su iza predsednika Vučića!

Vreme koje je pred nama neizvesno je. Niko u svetu sa sigurnošću ne može da kaže šta će se dogoditi narednih dana ili meseci. Srbiji treba snažan predsednik, lider koji je spreman da donosi teške odluke da bi narodu bilo bolje i da bi sačuvao živote, predsednik koga poštuje svet i predsednik koji je spreman da se bori za svakog od nas. Teška vremena traže hrabre ljude i velike lidere. To je Alekdandar Vučić. Zato Vučićev reizbor na mesto predsednika znači sigurnost za Srbiju u vremenima koje dolaze. Zato, glas za Vučića nije samo glas za njega i za Srpsku napredu stranu. To je glas za sigurnost Srbije. Mir. Stabilnost. Vučić.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s