Ovih dana, Pavle Grbović, anonimus koji je postao predsednik statističke greške zvane PSG, se priprema da „zablista“ u Skupštini Srbije, svojim autošovinizmom, i da tako započne svoj mandat poslanika. One zaboravne, podsetiću da je Grbović 2018. dobio mandat beogradskog odbornika na Đilasovoj listi. I potom četiri godine nije dolazio na sednice Skupštine grada Beograda, a uredno je primao naknadu za svoj nerad. Sada je Grbović na 23. mestu Đilasove liste. Svoju verenicu Ninu Stojaković je stavio na 20. prolazno mesto Đilasove beogradske liste.

Na dan izbora Grbović se baš potrudio da „zablista“. On je 3. aprila 2022. bez razloga došao u prostorije SNS u Zemunu, u Novoj Galenici sa namerom da provocira, i izazove incident. Snimci iz medija su neumoljivi i pokazali su da je Grbović je napao člana SNS. Pogodio ga je u glavu metalno staklenom šoljom od 200 grama. U GLAVU!!! Zbog čega je Grbović došao u prostorije SNS na dan izbora? Došao je da izazove incident. Izazvao je incident, da bi mediji koji ga podržavaju mogli da objave lažnu vest da je Grbović napadnut. Članu SNS, mladiću koga je Grbović pogodio u glavu metalnom šoljom od 200 grama, su u bolnici konstatovane povrede glave! Grbović je članu SNS razbio glavu!

Grbović se 14.5.2022. opet „istakao“ kada su njegova stranka PSG i on lično podržali Hašima Tačija. Naime na sastanku Liberala Jugoistočne Evrope, održanom u Sarajevu, PSG, budući poslanik Grbović i  budući poslanik PSG, Natan Albahari (na 32. mestu Đilasove liste) su glasali za prijem Tačijeve Demokratske partije Kosova (DPK) u Organizaciju liberalnih partija jugoistične Evrope „LIBSEEN“. „LIBSEEN“ je deo je Alijanse liberala i demokrata Evrope (ALDE) koja je jedna od političkih grupa koje čine Evropski parlamant. Da je glasanje za prijem DPK, čiji se osnivač Hašim Tači nalazi u zatvoru u Hagu, gde je optužen za najteže ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, pogrešno, svedoči i Nova stranka koja je takođe učestvovala na skupu u Sarajevu. Predsedništvo Nove stranke je 15.5.2022., jednoglasno u donelo odluku da ta stranka napusti Liberale Jugoistočne Evrope zbog prijema DPK. Nova stranka je navela da organizacijama čiji su osnivači ratni zločinci, nije mesto u liberalnim organizacijama, već na smetlištu istorije. Onda je logično postaviti pitanje Pavlu Grboviću zbog čega njegova stranka i on lično pružaju podršku ratnom zločincu Hašimu Tačiju, koji je ratne zločine i zlоčine protiv čovečnosti počinio nad pripadnicima srpskog naroda? Zbog čega budući narodni poslanik Pavle Grbović podržava ratnog zločinca Hašima Tačija i stranku koju je osnovao? Da li je to deo priprema za prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope? Da li je to podrška onima koji vrše strašne pritiske na Srbiju, u vezi Kosova? Da li je to deo priprema za jačanje nepostojećeg međunarodnog legitimiteta prištinskih partija? Da li je to deo plana za pokušaj slabljenja Srbije?

U ovom trenutku izborni proces parlamentarnih izbora još nije dovršen, zbog jednog biračkog mesta u opštini Bujanovac. Od ishoda izbora na tom biračkom mestu zavisi da li će Albanci imati jednog poslanika ili neće. Imali ili nemali poslanika iz Bujanovca, Šiptari (neuvredljiv kontekst, tako sami sebe zovu) iz lažne države Kosovo će imati bar dva „svoja“ poslanika, koji ih zastupaju i rade u njihovu korist – Pavla Grbovića i Natana Albaharija. Praktično, Tačiijeva DPK će imati dva poslanika.

Tačijev poslanik Pavle Grbović je 16.05.2022. nastavio da „blista“. Grbović tog dana dao svojevrsnu podršku lažnim dojavama o postavljenim bombama u Srbiji, tako što je napao naše državne organe!?! Predsednik PSG i budući narodni poslanik Pavle Grbović je na Tviteru napisao: „Imamo bezbednosnu službu koja snabdeva tabloide informacijama ko se švaleriše, koga vara žena, ko sa kim pije kafu. Imamo parabezbednosne strukture poput onih u EPS-u za praćenje neposlušnih. Samo nemamo službu koja će otkriti ko mesec dana teroriše građane lažnim dojavama“.

Grbović, pravnik po zanimanju, „smetnuo“ je s uma da ni švajcarski provajder, kompanija „Proton“, niti nadležne službe zemalja na koje Srbija sumnja da su konačno izvorište dojava, niti Interpol, ne žele da pruže ni minimum informacija, ni minimum saradnje našim službama i organima, da bi se otkrili počinioci ovog sajber terorizma. Jasno je i zbog čega ne žele da sarađuju. Zapad protiv Srbije vodi hibridni rat (psihološki, diplomatski, ekonomski, politički…). Višemesečne masovne lažne pretnje o postavljenim bombama, pritisci i ucene u vezi KiM i ekonomije, evrointegracija… I sve to bez naše krivice – bez razloga. Samo zbog toga što smo neutralni, nezavisni, što hoćemo da budemo svoji.

Stoga poručujem Tačijevom poslaniku Grboviću, da naše službe načelno znaju ko stoji iza sajber terorizma uperenog protiv Srbije. Iza tih napada stoje baš oni koji poržavaju Grbovića i njegovu stranku. Stoje oni koji podržavaju Tačija i njegove zločine, stoje oni koji podržavaju lažnu državu Kosovo. Grboviću, to su baš ovi „tvoji“ sa Zapada, baš ovi tvoji iz „LIBSEEN“-a, i mnogi drugi „tvoji“.

Potpuno je bila u pravu Biljana Srbljanović koja je 20.04.2022. na svom Fejsbuk profilu objavila golišavu fotografiju Pavla Grbovića, lidera PSG, povodom Grbovićevog napada na glumca Mikija Manojlovića, samo zbog toga što je Manojlović predsednika Vučića uporedio sa Šarlom de Golom. Grbović je za Manojlovića rekao da je „nemušt“ i „nedostojan intelektualac“. Zbog toga je Biljana Srbljanović objavila Grbovićev sramni selfi iz kupatila, na kome dični predsednik PSG, i budući narodni poslanik pozira nag, uz jedva prekrivene intimne delove. Ovaj Grbovićev selfi, Srbljanovićeva je objavila pored fotografije Mikija Manojlovića iz jedne knjižare. Ovim povodom Biljana Srbljanović je napisala: „Na slici imamo novoizabranog narodnog poslanika (levo) koji osobi sa slike (desno) ima da kaže da je „nemušt“ i „nedostojan intelektualac“. Eto, i to se desilo“. Gospođa Srbljanović je poslala Grbovića na fabrička podešavanja.

Problem će nastati kada se parlament Srbije bude konstituisao. Tada poslanici polažu zakletvu narodnog poslanika, svečanu formalnu izjavu kojom se moralno obavezuju da će izvršavati svoje ustavne i zakonske dužnosti. Tekst zakletve glasi: „Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!“. Grbović i Albahari će verovatno služiti interesima lažne države Kosovo i Hašima Tačija, pa će im biti teško da izgovore ovu zakletvu Srbiji. Čuvena je izreka Valtazara Bogišića: „Što se grbo rodi, vreme ne ispravi“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s