Narodna poslovica „ne pada sneg da pokrije breg, već da zveri pokažu tragove“ još jednom se pokazala na delu. Kada sam objavio fotografiju Aljbina Kurtija, Dragana Šolaka i Andreja Plenkovića, digla se i ala i vrana. Svi tajkunski mediji koji su me napali pokazali su šta im je važno, koga štite i za koga rade. Za Kurtija, Šolaka i Plenkovića. Priznajem da sam uživao. Obožavam kada me satanizuju tajkunski mediji! To je za mene velika čast! Ovi tajkunski mediji su mi obezbedili besplatnu reklamu, i dizali su mi rejting. Objavljivali su moje fotografije, objavili su fotografiju Kurtija, Šolaka i Plenkovića. Citirali su moj tekst. Ulepšali su mi dan! Tajkunski mediji su naravno slagali da sam tom fotografijom Kurtija, Šolaka i Plenkovića, targetirao novinare. Od kada su Kurti, Šolak i Plenković novinari? Ni jedan od te trojice nije novinar. Time su ovi tajkunski i antisrpski mediji objavili lažne vesti. Da su objavili naslove „Bakarec targetirao Kurtija, Šolaka i Plenkovića“ to bi bila već tačnija vest. Međutim naslovi tajkunskim medijima su bili:„Poslanik SNS ugrožava bezbednost novinara nezavisnih medija“ (Nova S), „Novinari nezavisnih medija na meti poslanika SNS: Serijom tekstova i foto-montaža ugrožava im bezbednost“ (Danas), „Poslanica DS traži razrešenje Bakareca zbog targetiranja novinara i medija“ (N1, Nova S),„Članska karta menja sve: Bakarec targetira novinare, a služi se i fotomontažom“ (N1), „Borim se za pravo na slobodnu reč, makar ona bila primitivna kao Bakarčeva“ (Danas, Nova S).

Da podsetim na činjenice. Reagujući na višednevnu kampanju mržnje protiv predsednika Vučića, 2.9.2022. napisao sam za cenjeni „Informer“ tekst u kome sam razobličio tri teme te kampanje mržnje. Jedna je bila lažna vest Nove S – „Pripiti Vučić šikanirao savetnicu i otimao joj čašu” koju su onda po po komandi preneli i drugi tajkunski mediji. Iz samih lažnih tekstova o predsedniku Vučiću se vidi da niko nije bio pijan, niti je iko ikoga šikanirao. Ovo je uobičajeni trik tajkunskih antisrpskih medija – oni objave šokantan i uvredljiv naslov, koji je u suprotnosti sa sadržajem i ili video prilogom. Važno im je da su oni lansirali lažnu vest o pijanom Vučiću koji šikanira saradnicu. Računica je sledeća. Računaju na površnost, da će većina poverovati lažnom naslovu, a ne sadržaju teksta, ili video prilogu, iz kojih se jasno vidi da je naslov čista laž. I naravno, briga ih što krše „Novinarski kodeks“ i profesionalne norme.

Onda je posle četiri dana, pobuđen iz zimskog sna, reagovao Siniša Kovačević, potpredsednik stranke Jeremije Vuka Brankovića. On je za tajkunski „Danas“ rekao da su moj tekst i fotografija Kurtija, Šolaka i Plenkovića, citiram:„pogrešni, primitivni, politički destruktivni i udvorički“. Kovačević je rekao da sam sve uradio samo sa jednim ciljem, citiram: „Da se dopadne Gazdi“. Međutim, Kovačević je neoprezno uskočio sam sebi u usta, i demantovao sebe, kada je za „Danas“ rekao „To remek delo je trebalo jednostavno prećutati. Ne davati ovim rečenicima zla i mržnje na značaju. Tako bi najviše štete naneli obojici kojima ova buka u ovom trenutku najviše odgovara. Dakle i Gazdi i autoru“. Ako je to tako, zbog čega Kovačević nije poslušao sam sebe i prećutao, umesto da komentariše? Radi se o tome da je sujeta Kovačevića, jača od saveta koji daje i „Danasu“ i sebi.

Svojim uvredama izrečenim na moj račun, Siniša Kovačević je pokazao koga štite, i za koga rade i on i njegov gazda Jeremija Vuk Branković. Siniša Kovačević je pokazao da je Kurtijev pulen, Plenkovićev mezimac, i Šolakov kućni ljubimac. Mašala! To i ne čudi kada znamo da je Kovačevićev šef, Jeremija Vuk Branković jedan od kumova i roditelja lažne države Kosovo.

Siniša Kovačević je promenio više stranaka nego čarapa – SPO, NSP(Borović), DSS, SOF i NS. Kakav je to čovek, najbolje svedoči činjenica da ga je stranka koju je osnovao – SOF, 10.06.2015., smenila sa mesta predsednika i izbacila iz članstva. Siniša Kovačević mi prebacuje to što sam pre devet godina napadao Vučića. Jesam. Tada smo bili politički protivnici. Kovačević je ne tako davno, na sednicama predsedništva DSS, DS, Tadića i Jeremića nazivao sifilisom. Sada je Kovačević potpredsednik tom „sifilisu“.

Što se tiče primitivizma, političke destruktivnosti i udvorištva koje mi prebacuje Kovačević, podsetiću da je profesor fakulteta, dr. Siniša Kovačević 25.7.2021. na svom Tviter nalogu objavio sledeće uvrede ženama, citiram Kovačevića: „Ober drolja,kalaštura sa štajge, princeza kamionskih kabina,moteluša sa velikim fondom turskih reči,posle sto tripera uda se za nekog naivka i sita kurčeva počne da kuva pekmez,da hekla zavese,ide u crkvu i drži lekcije po sokaku.Lepo je kad su muž i kuća uredni a žena poštena“. Da li profesor Kovačević ovim rečima uči svoje studente? Ovu njegovu paškvilu je osudila čak i opoziciona novinarka Jovana Gligorijević, urednica lista „Vreme“.

Isti taj prof.dr. Siniša Kovačević je 13.6.2022. na svom Tviter nalogu objavio sledeće uvrede srpskom narodu, citiram: „Deo ste naroda koji glasa za SNS, krade i prodaje bebe, narodu sklonom udvorištvu, podvali, mržnji, krađi, laži, podeli svake vrste, narodu koji, po pravilu, ubija svoje vođe“. Da li profesor Kovačević ovim rečima uči svoje studente?

Siniša Kovačević je 28.3.2020., u jeku Kovida, bio prvi koji se usudio da vređa divne lekare koji se i danas bore za naše živote. Mrtav hladan Kovačević je u intervjuu „Danasu“ izjavio: „kao ikebane, pored Vučića sede profesori Medicinskog fakulteta (…) To što su se oni (…) sprdali i zajebavali, keserili kao pijanac na roštilj kad je virus proglašavan manje opasnim od upale prostate, kad su podrigivali i pravili viceve…“. Da li profesor Kovačević ovim rečima uči svoje studente?

U tom intervjuu „Danasu“ 28.3.2020. Siniša Kovačević za sebe kaže: „Uopšte, ja sam jedan strašljivac, da ne kažem kukavica i plačipička“. Tačno! Bravo! To je možda jedini put da je Siniša Kovačević rekao istinu. Pre deset godina, 27. oktobra 2012., Siniša Kovačević je izjavio za „Novosti“: „primećujem da ima ljudi kojima je čmar važniji organ od duše, a debelo crevo od srca, kojima je važno da je čanče puno, a da li morate klečati da se iz njega lapće, nije uopšte bitno. Važno je da je drobina puna“. Postaviću jedno pitanje Siniši Kovačeviću – Ako se ova izjava nije odnosila na njega samog, zbog čega je promenio pet stranaka, i u šezdeset osmoj godini života, je potpredsednik čoveka koga je opisivao kao „sifilis“?

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s