Uskoro će biti izabrana četvrta Vlada Srbije, čiji temelj čini SNS. Glavni oslonac ovim vladama i narodu je bio predsednik Aleksandar Vučić. Srbija je doživela potpunu transformaciju zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS-u. Vučić je stabilizovao državu, obnovio najvažnije državne institucije, uspostavio strateško partnerstvo sa Kinom i Rusijom, nastavio strateško partnerstvo sa EU i SAD. Izborio se za dostojanstvo „malog“ čoveka. Srbija ima snažne i stabilne institucije i javne finasije, nezavisno pravosuđe, visoku zaposlenost, rast plata i penzija. U poslednje dve godine Srbija je najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Nezaposlenost je pala sa 25,9% 2012. na ispod 10%. Prosečna plata je 2012. bila 331 evro, a krajem 2021. je 635 evra. Minimalna zarada je podignuta sa 15.747 din. na 40.000 din. Otvoreno je ili je postavljen kamen temeljac za više od 250 fabrika. Do 2025. biće uloženo 14 milijardi evra u projekte iz saobraćajne infrastrukture, nove bolnice i škole, za energetiku, za mlade, za pronatalnu politiku. To će raditi nova Vlada, i sva ministarstva. Obrazovaće se 4 nova ministarstva: 1. nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, 2. turizma i omladine, 3. informisanja i telekomunikacija i 4. za javna ulaganja. Biće osnovana posebna kancelarija, što niko iz opozicije ne pominje, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Povećan broj ministarstva je rezultat odgovora na tešku krizu-krizni menadžment. Opozicija drsko iznosi neistinu da je to najbrojnija Vlada u istoriji Srbije. DOS vlada iz 2000. godine je imala 36 članova. Đinđićeva 24, druga Koštuničina vlada 24, a vlada žute hunte Mirka Cvetkovića je imala 27 članova.

Biće to i dalje Vlada kontinuiteta i stabilnosti. Osnovni strateški prioriteti su slični. Imamo reformski menadžment već 10 godina. Ono što je sada strateški novo, su odgovori na izazove krize. Već 8 meseci mi imamo drugačije poređane prioritete – i dalje imamo reformski menadžment, ali i rešavanje kriznih problema iz energetike, ekonomije i spoljne politike. Nova Vlada će biti Vlada kriznog i reformskog menadžmenta. Ova ministarstva su odgovor na krizu. Rat u Ukrajini i ekonomske posledice uslovljavaju prioritete novog kabineta, jer dotiču gotovo sve aspekte politike i života – evropske integracije, spoljnu politiku, ekonomiju i energetiku. Kosovo i Metohija su za buduću Vladu ključni unutrašnji izazov – to je vrhunski nacionalni interes.

Opozicija nam prebacuje da ne možemo da se dogovorimo. 10 godina SNS je simbol  čeličnog jedinstva i sloge! Kada bi vlast poklonili slaboj i nesložnoj opoziciji, levom i desnom sektoru, mi ne bi imali ni jedno ministarstvo. Sva ministarstva koja hoće levi sektor, desni sektor neće, i obrnuto. Ne bi imali ni Vladu, jer opozicija ne bi mogla da se saglasi ni u jednom kadrovskom rešenju. Levi sektor bi da proda Kosovo, uz uslov da sadimo jagode sa Albancima, sadnicama Viole fon Kramon. Levi sektor želi da uvede sankcije Rusiji i da uđemo u NATO. Desni sektor bi da Srbija ratuje na Kosovu, ali da njihova deca ne idu u rat, već tuđa, i donose jalove deklaracije i peticije, koje štancuju već 20 godina. Desni sektor podržava rat protiv Ukrajine. Levi sektor zastupa interese NATO zapada i ima gazde u Briselu. Pored gazda u Briselu levi sektor je pokazao da ima gazdu i u Srbiji. To je koljač, ubica i diler Veljko Belivuk. Levi sektor je političko krilo klana Belivuk. Ubica Belivuk ima poslaničku grupu levi sektor, koja broji 55 poslanika! Desni sektor zastupa interese Восточне Родине i ima gazde u Moskvi. A ko zastupa interese Srbije? Patriotizam nije zastupanje interesa Brisela. Patriotizam nije zastupanje interesa Moskve. U Srbiji patriotizam znači biti na strani Srbije, raditi u interesu Srbije, i jedino Srbije!

Kada govorimo o ratu u Ukrajini i problemu na KiM, svedoci smo neviđenih pritisaka i pretnji Srbiji, da kažnjava druge države, da se odrekne dela svoje teritorije, „da se opredeli“, „da zauzme stranu“, „da bude na pravoj strani istorije“! Srbija se opredelila i zauzela svoju stranu – ZA SRBIJU! Srbija je na strani Srbije! Srbija neće nikoga da kažnjava, osetila je nepravdu kazni na svojoj koži! Srbija je uvek na pravoj strani istorije – Dok je bila 500 godina pod ropstvom Osmanlija, u Balkanskim ratovima, u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, 1999. godine i danas! Srbija je uvek bila antifašistička. Uvek na pravoj strani istorije! Živela Srbija!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s