Najnovije hapšenje 20 pripadnika opasne mafijaške bande „Vračarci“, koja je ubijala i dilovala drogu za Radoja Zvicera, šefa kavačkog, ali i Belivukovog klana, koje je izvršila Policija u saradnji sa BIA, potvrdilo je da i dalje traje zavera koja treba da rezultira atentatom na predsednika Aleksandra Vučića i ubistvom članova njegove porodice – dece Vukana, Milice, Danila i brata Andreja. U stvarnosti, sve je mnogo dramatičnije nego što se vidi iz medija. Sve to treba staviti i u kontekst ucena i napada na predsednika Vučića i Srbiju, povodom Kosova i Metohije. Takođe, pretnje ubistvom Vučiću i članovima njegove porodice treba staviti i u kontekst pretnji Vučiću i članovima negove porodice koji dolaze iz dela opozicije. Tako je poslanik DS i predsednik Izvršnog odbora DS, Srđan Milivijević, javno pozvao na ubistvo Vučićevog sina Danila i brata Andreja kada je 07.12.2021. na Tviteru gromoglasno objavio stravičnu pretnju „Andrej i Danilo pronađeni u šahtu kao Gadafi”.

Povodom pripreme atentata na Vučića i ubistva članova njegove porodice načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Miroslav Cmolić rekao je da je kriminalna grupa koja je uhapšena, predsednika Vučića videla kao najveću pretnju. Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete. „Iz prepiski mafijaša se vidi da je pripremana eliminacija predsednika Vučića što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, mete su bile i Vučićev brat, i deca. Za organizovanu kriminalnu grupu sa Vračara imali smo saznanja i pre materija koji smo dobili od Europola, a tim materijalima su potvrđena saznanja, pa smo posle duge obrade krenuli u realizaciju“ – naveo je načelnik SBPOK.

Nekadašnji ministar odbrane Srbije, i bivši potpredsednik DS, Dragan Šutanovac je potvrdio da je spreman atentat na predsednika Srbije. Kako je rekao Šutanovac u izjavi za TV „Prva“, znalo se za pretnje atentatom u vreme otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji. „Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića shvatili su da su na redu oni. I, kako se najlakše reštiti toga – ubiti Vučića ili njegovog sina ili brata kako bi pao u apatiju ili depresiju“. Šutanovac je dodao da to nije nešto sa čime bi se on šalio, i dodao da svi u Srbiji trebaju da budu po tom pitanju jedinstveni, jer su u pitanju kriminalci. „Veliki deo ovog sudskog procesa je u saradnji sa Europolom i službama bezbednosti Evrope. Najlakše je ubiti onoga ko je glavni“ rekao je bivši ministar odbrane.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić je rekla: „Osnovni cilj smo ispunili jer smo odbranili život predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice i ne verujem da su Radoje Zvicer i Nikola Vušović sami, jer ko zna ko je tu još sve“.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, tim povodom je lakonski rekao: „Pitanje moje bezbednosti je mnogo manje važno, to je sitnica u odnosu na sve ono što se priprema protiv našeg naroda na Kosovu i Metohiji“.

Postojanje zavere i pripreme atentata na predsednika Vučića, potvrdio je i bivši predsednički kandidat opozicije i bivši Zaštitnik građana, Saša Janković, na svom Tviter nalogu još 25.01.2022. Janković je saopštio da su mu ta saznanja potvrđena iz inostranstva, i napisao je: „Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Aleksandra Vučića su, po prvi put – stvarni. Sve informacije su stigle iz inostranstva. A detalji zabrinjavaju. I šta sad i ko?“. Saša Janković je dao intervju jednom Šolakovom mediju 13.09.2021. Saša Janković je tada posvedočio o tome kako su mu ambasadori, opozicionari i stratezi, krajem 2016. i tokom 2017. savetovali da se Vučiću podvuče pod kožu, da sarađuje sa njim, da bi ga onda uz njihovu pomoć iznutra rušio. Janković je rekao da su mu paralelno da tim savetima i pitanjima, najavljivali da bi Vučiću moglo da otkaže srce, jer, kako su govorili ambasadori i stratezi, „nešto mu nije ok srce“. Posle svedočenja Saše Jankovića u pomenutom intervjuu, postalo je nesumnjivo jasno da su strani krugovi (ambasadori) i „stratezi“ i pojedini iz opozicije, radili o glavi, tada premijeru Vučiću, pre i u toku predsedničke kampanje 2017. godine, i sigurno i na početku Vučićevog predsedničkog mandata.

Skrenuću pažnju na dvostruke aršine antisrpskih tajkunskih medija i dela opozicije, koji sa velikim poverenjem i obožavanjem prihvataju svedočenje višestrukog ubice i dilera Veljka Belivuka, vođe kriminalne bande koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine. Ovi mediji i ovaj deo opozicije propagiraju i idealizuju koljača Belivuka, samo zbog toga što u svom svedočenju pred sudom, iznosi izmišljotine protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Kao prvooptuženi, Belivuk u svom svedočenju nema obavezu da govori istinu. Isti ti tajkunski mediji i deo opozicije potpuno negiraju i ismevaju, svedočenje optuženog svedoka-saradnika Srđana Lalića, kada argumentovano govori o tome da je planiran atentat na Vučića. Pri tome mora da se zna da je Lalić, kao svedok-saradnik, u svojim iskazima, obavezan da govori istinu.

Da je opasnost po predsednika Vučića i članove njegove porodice ogromna, potvrđuju i dva događaja iz prošlosti. Prvi događaj je ubistvo Predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića 2003. godine. Drugi događaj je pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, 11.07.2015.

Podsetiću kratko neke važne događaje iz prethodnih godina, koji potvrđuju ogromnu opasnost od atentata na predsednika Vučića.

– 29.10.2016. U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla arsenal oružja u sanducima. Oružje je pronađeno na mestu skretanja u ulicu gde se nalazi porodična kuća Vučića, na mestu na kome svako vozilo mora da uspori na minimalnu brzinu. Pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, i municija za automatsku pušku i snajper.

– 19.11.2020. Nadležni organi Republike Mađarske su dostavili informaciju da je uhapšeni plaćeni ubica Čaba Der, posvedočio da su mu dve različite kriminalne organizacije s prostora Srbije i Crne Gore, nudile novac da ubije predsednika Srbije.

– 04.02.2021. Konačni dokazi o zaveri i pripremi atentata su isplivali posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk. U skrovištima mafijaškog klana Belivuk je pronađena ogromna količina naoružanja i eksploziva, ali i tri vrhunske snajperske puške.

– 07.02.2021. Načelnik UKP, g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbedio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će 27.01.2022. biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

-21.01.2022. MUP je saopštio da je 14. januara, pod oznakom hitno, posredstvom „Evropola“, od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija o organizovanoj kriminalnoj grupi, sačinjenoj od članova iz raznih zemalja, koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije. Na čelu ove kriminalne organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, organizator i vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija već raspisala poternicu. Te informacije „Evropola“ su govorile da presretnuti razgovori šefa narkokartela Radoja Zvicera kažu da je spreman da uloži i 100 miliona dolara za ubistvo predsednika Vučića.

Zavera i atentat na predsednika Vučića imaju za cilj zaštitu ugroženih interesa i političkog i oružanog krila mafije. Političko krilo mafije ima interes da zaštiti bogatstvo koje su opljačkali do 2012., i da se ponovo vrate na vlast, bez izbora, nasilnim putem. Oružano krilo mafije ima za cilj da zaštiti bogatstvo stečeno kriminalom. Oba krila kao glavnu prepreku u ostvarenju svojih ciljeva vide u predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Oba krila imaju pomoć od država ili entiteta koji su neprijateljski nastrojeni prema Srbiji i njenim vlastima – a najveću prepreku vide upravo u predsedniku Vučiću. Od 2018. godine, vidljivi su pokušaji ostvarenja dve opcije – pokušaji nasilne promene vlasti i priprema likvidacije predsednika Vučića.

Kao ilustraciju ovoga o čemu govorim, pogledajte snimak mog poslaničkog pitanja o ugroženim pravima Aleksandra, Danila i Andreja Vučića, koje sam postavio 28.10.2021. u Skupštini Srbije.

Priprema ubistva predsednika Vučića i članova njegove porodice se godinama vrši i njihovom sistematskom dehumanizacijom i demonizacijom. Dehumanizacija je zasnovana na tome da se Vučić i članovi njegove porodice prikažu kao ne-ljudi. Demonizatori šire predrasudu da Vučić i članovi njegove porodice suštinski nisu ljudska bića. Time se o porodici Vučić stvara jedna strašna raščovečena i dehumanizovana predrasuda. Oni koji dehumanizuju članove porodice Vučić imaju samo neprijateljska osećanja prema njima: prezir i mržnju. Prezir – zbog toga što smatraju da su Vučići bezvredni, da su ispod minimuma ljudske vrednosti; mržnju – zbog toga što smatraju da su Vučići iracionalna, zla bića. Suština postupka dehumanizacije jeste da se pripisivanjem apsolutnog zla, porodica Vučić potpuno demonizuje. Vučić i članovi njegove porodice su predstavljeni kao osobe sa kojima ne treba saosećati, kao demoni ili đavoli koji treba da pate i koje treba nemilosrdno uništiti. Zbog toga se ovaj proces naziva demonizacija ili satanizacija.

Bojim se da će opasnost po predsednika Vučića i članove njegove porodice trajati godinama. Da bi sprečili planove za atentat na predsednika Vučića, i za ubistvo članova njegove porodice, moramo otkriti sve inspiratore, nalogodavce, podstrekače, naručioce i finansijere atentata. Moramo otkriti ko čini političko i medijsko krilo mafije u Srbiji.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s