Okupacijom dela Severne Mitrovice sa 350 do zuba naoružanih specijalaca i borbenim vozilima, pljačkanjem porodice Petković iz Velike Hoče, hapšenjima i drugim nasilnim postupcima, fašista Kurti želi da isprovocira Srbe sa KiM, i da isprovocira reakciju Srbije. To se neće dogoditi. Postavlja se pitanje, koliko je daleko Kurti spreman da ide? Ne zaboravimo, njegov glavni cilj je da protera Srbe sa KiM, i da stvori Veliku Albaniju. Ne zaboravimo da Kurti više nema veliku podršku među Albancima, i da zbog toga povlači sve ekstremnije poteze. To je deo odgovora na pitanje, šta radi fašista Kurti.

Postaviću ponovo pitanje, šta radi fašista Kurti? Fašista Kurti radi ono što ga savetuju njegovi savetnici, bivši Srbi, Kurtijevi džepni Srbi, kvislinzi i kolaboracionisti. U poslednjih nekoliko meseci Kurti se okitio, okružio sa četvoro novih saradnika, Srba kvislinga. Fašista Kurti je 22.9.2022. u dogovoru sa Nemačkom, imenovao za svog spoljno-političkog savetnika, kvislinga Petra Miletića (47). Potom je 1.12.2022., protivno ustavu i zakonima lažne države Kosovo, za ministra postavio kvislinga Nenada Rašića (50). Kvisling Rašić je potom u dogovoru sa fašistom Kurtijem, za svoje (i Kurtijeve) savetnike imenovao kolaboracionistkinju Radu Trajković (70) i Milovog crnogorskog kvislinga Lazara Radulovića (60), predsednika antisrpskog „Udruženja Crnogoraca na Kosovu“.

Ovaj kvartet kvislinga sada radi svoj antisrpski posao. Oni savetuju fašistu Kurtija kako najbolje da naudi Srbima i Srbiji. Oni ga savetuju da zauzme sever KiM, savetuju ga da pokaže „snagu i autoritet“ što je u skladu sa Kurtijevom sujetom. Ovi kvislinzi, bolje nego Kurti, znaju gde će Srbe i Srbiju najviše da boli, i onda savetuju Kurtija da tu udari. I onda fašista Kurti hapsi Gavrila Milosavljevića, kome su Albanci uzurpirali imovinu u Istoku. I onda fašista Kurti uništava biznis porodice Petrović u Velikoj Hoči, pljačka 42 tone vina tih srpskih privrednika, u simboličnoj akciji ponižavanja porodice koja vekovima tu živi, simboličnim udarom na vino, koje je važan simbol u pravoslavlju i hrišćanstvu, uopšte. I onda, juče, fašista Kurti, vojnom akcijom svojih fašističkih jedinica, okupira deo Severne Mitrovice, upadom i maršem crne fašističke Kurtijeve albanske legije. I sve to po savetima Nenada Rašića, Rade Trajković, Petra Miletića i Lazara Radulovića.

Ova četvorka kvislinga, sa druge strane, u Srbiji, ima snažnu podršku dela opozicije i tajkunskih antisrpskih medija. Svi oni zajedno sa Kurtijem, imaju isti cilj. Da Srbija prizna lažnu državu Kosovo, da joj da stolicu u UN, da nasilnim putem promene vlast u Srbiji, tj. da sruše i likvidiraju Aleksandra Vučića.

Kurtijevi kvislinzi Nenad Rašić, Rada Trajković, Petar Miletić i Lazar Radulović su bogato nagrađeni od fašiste Kurtija. Pošto su se ispisali iz srpstva i postali Arnautaši, dobili su stanove u Prištini, koji su još 1999. oteti Srbima, a sada su dodeljeni kvislinzima. Fašista Kurti im je dodelio i ogromne plate od više hiljada evra. I sada Kurtijeve sluge, verno služe i savetuju Kurtija kako da uništi Srbe.

Ovim Kurtijevim nasiljem nastavljaju se vekovni albanski zličini protiv Srba koji podrazumevaju: genocid, pogrome, ubistva, silovanja, tuče, psihološko i moralno zlostavljanje, protivpravno prisvajanje, otimačinu zemlje, uništavanje useva, stoke, šume, socijalnu i pravnu diskriminaciju, majorizaciju i korišćenje povlašćenog položaja, napade na SPC, skrnavljenje grobalja, spomenika i simbola nacionalnog identiteta srpskog naroda. Šta radi fašista Kurti? Fašista Kurti radi sve pobrojano.

Srbija je danas jaka. Predsednik Vučić nam je vratio dostojanstvo. Predsednik Vučić, državnik Vučić, uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Državnik Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Potrebno je da mi ostanemo hladne glave i da se ne damo isprovocirati. Srbija je danas jaka, zahvaljujući predsedniku Vučiću. Danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena pod Vučićem. Predsednik Vučić zna da fašista Kurti želi samo jednu stvar, a to je da isprovocira reakciju Srbije i Srba. Srbija hoće mir, Vučić hoće mir, Kurti hoće nasilje i rat. Srbija je vojno ojačala i spremna je za sve izazove. Jaka je, ali hoće mir. Srbija je pomirljiva, ali će zaštititi sve Srbe na KiM. Moramo biti strpljivi, hladne glave i jedinstveni. Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s