Politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke zauzima čitavu medijalu srpske politike, širok deo srpskog političkog spektra. Ne samo ceo politički centar, već i velike delove levog i desnog političkog spektra. Jednostavno rečeno politika predsednika Vučića i SNS, u sebi objedinjuje sve ono najbolje, sav program koji su nekada zastupali desnica, levica i politički centar. U takvoj situaciji, i levica i desnica, i stranke koje tvrde da su politički centar, su odlučile da se okrenu ekstremizmu.  Destrukciji. Bezidejnosti. Nasilju.

Tako je u petak 16.12.2022. deo desnice održao skup ispred Predsedništva Srbije. Gromoglasno su najavljivali ogroman broj ljudi, istorijski skup, dalekosežne odluke. Tresla se gora, rodio se miš. Okupilo se jedva 200 građana! To veče, gotovo niko u Beogradu nije ni primetio da je ispred Predsedništva, održan skup dela desnice, koji su organizovali Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Ković, Slobodan Samardžić, Đorđe Vlah Vukadinović i Mladen Obradović. Treba istaći da skup nisu podržali DSS i POKS! Okupljeni su vređali predsednika Vučića, a ni reč nisu rekli protiv Aljbina Kurtija, Nenada Rašića i Rade Trajković. Tražili su rat sa Albancima i NATO, prekid pregovora o KiM, i prekid evrointegracija. Kao i Kurti, ovi desničari se protive „Zajednici srpskih opština“ i Briselskom sporazumu. Zbog svega toga pojavilo se samo 200 građana! Ovaj propali skup su propratili uglavnom tajkunski antisrpski mediji.

Danas 18.12.2022. održan je protest ekstremnih desničara kod Jarinja. I ovaj protest je propao. Okupilo se oko 100 desničara, a organizatori se hvale da su protestanti došli iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Protest su organizovale „Narodne patrole“ koje predvodi Damjan Knežević, i pokret (udruženje građana) „Ljubav, Vera, Nada“ koji predvodi Nemanja Šarović. Desničari nisu hteli i nisu smeli da uđu na Kosovo i Metohiju, plašeći se KFOR-a i albanske policije, već su ostali na srpskoj strani, gde su napali srpsku policiju, o čemu svedoče izveštaji pojedinih medija. Ekstremni desničari, su osim napada na srpsku policiju, spalili i natpis „Briselski sporazum“. Ekstremni desničari su tražili da Vojska Srbije napadne Albance i NATO. Kao i Kurti, ovi desničari se protive „Zajednici srpskih opština“ i Briselskom sporazumu. Posebno deluje jadno i smešno što šaka jada, sto ovih ekstremnih desničara halucinira da su oni „srpska vojska“, dok istovemeno kažu da će većina njih da se vrati u Beograd na spavanje. Desničari vređaju predsednika Aleksandra Vučića, a Kurtija ne smeju da pomenu. Napadaju srpsku policiju, a KFOR, i albansku policiju ne smeju da pipnu. I ovaj propali skup su propratili uglavnom tajkunski antisrpski mediji.

„N1“ je objavila vest „Protest desničara kod Jarinja, KFOR postavio žicu, skup obezbeđuje i MUP“. „NovaS“ je objavila vest „KFOR postavio bodljikavu žicu na Jarinju, policija zaustavila desničare na 100 metara od prelaza“. „Danas“ je objavio vest „Stotinak građana protestuje na Jarinju: Došlo do incidenta, probijen jedan kordon srpske policije“. Sva tri tajkunska medija su preuzimala medijski materijal sa ekstremističkog desničarskog sajta „Srbininfo“. Zanimljivo je da tajkunski antisrpski mediji, bez problema sarađuju sa ekstremno desničarskim navodno patriotskim medijima, i obrnuto. Povezuju ih dve stvari. Mrze predsednika Vučića, i rade protiv Srbije. Ekstremistički sajt „Srbininfo“ je objavio tekst „Narod probio kordon Vučićeve policije, sukob, stigli do Jarinja“.

U trenutku dok fašista Kurti pojačava nasilje i progon Srba na KiM, hapšenjima Srba, pljačkama, zastrašivanjem, pretnjama, i spiskovima za hapšenja Srba, na kojima se nalazi se čak 600 srpskih imena, desničari protestuju, navodno za Kosovo, a u stvarnosti protiv Srbije i njenog predsednika. Jedine poruke sa dva skupa desničara su uvrede upućene predsedniku Srbije, koji je na izborima ove godine, dobio podršku 60 odsto građana Srbije, tj. podršku 2,25 miliona građana. Sa druge strane ovi desničari ne mogu da okupe više od 100, 200 građana. Desničari na svojim skupovima uopšte ne pominju fašistu Aljbina Kurtija, a kamoli da ga osude. Ne pominju albanski fašizam, a kamoli da ga osude. Jedino pominju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koga vređaju kao „izdajnika“.  

Desničari nikada neće reći da položaj Srba na KiM, najviše podseća na položaj Jevreja u Trećem rajhu Adolfa Hitlera. Sve se poklapa. Fašista Kurti čini nad Srbima, sve što su radili nacisti u Drugom svetskom ratu. Genocid, pogrom, ubistva, hapšenja, prebijanja, pljačkanje, psihološko i moralno zlostavljanje, protivpravno prisvajanje, otimačinu zemlje, uništavanje useva, stoke, šume, socijalnu i pravnu diskriminaciju, majorizaciju i korišćenje povlašćenog položaja, napade na SPC, skrnavljenje grobalja, spomenika i simbola nacionalnog identiteta srpskog naroda.

Srbija je danas jaka. Predsednik Vučić nam je vratio dostojanstvo. Predsednik Vučić, državnik Vučić, uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Državnik Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Srbija je danas jaka, zahvaljujući predsedniku Vučiću. Danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena pod Vučićem. Srbija hoće mir, Vučić hoće mir, a Kurti i desničari hoće nasilje i rat. Srbija je vojno ojačala i spremna je za sve izazove. Jaka je, ali hoće mir. Srbija je pomirljiva, ali će zaštititi sve Srbe na KiM. Predsednik Vučić već deset godina ujedinjuje Srbiju, i ujedinio je Srbe na KiM. Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s