Strašne pretnje koje je predsedniku Aleksandru Vučiću, uputio nemački list „Cajt“, nisu pretnje tamo nekog levog tabloida. Radi se o jednom od najuglednijih provladinih listova. Kroz „Cajt“ govori nemački establišment! Osuđujem stravične pretnje predsedniku Vučiću i Srbiji, koje dolaze iz Nemačke. Nemci hoće da stanu na kraj Vučiću, traže da plati cenu svoje slobodarske politike!

Portal nemačkog nedeljnika „Cajt“ (Die Zeit), kroz tekst koji potpisuje novinar Ulrih Ladurner, oštro preti predsedniku Vučiću i Srbiji, citiram: „Samo je pitanje vremena kad će se napetosti ponovo pojačati. Vučić sistematski podriva krhku srpsku demokratiju, slabi civilno društvo, podjarmljuje štampu, marginalizuje opoziciju i tako faktički postaje samodržac. Vučić do danas odbija da uvede sankcije Rusiji. Tu je i najvažnije: Upravo Vučić uvek iznova podgreva konflikt sa Kosovom kako bi iz toga izvukao politički kapital. To je providna, opasna igra. Time on ne rizikuje samo nasilne sukobe, već i blokira integraciju Zapadnog Balkana u EU. A predsednik te zemlje svesno vodi politiku koja šteti EU, regionu, ali i samim Srbima. Tome se mora stati na kraj! Vučić reaguje samo na pritisak. Kažnjavati Srbiju – naravno da to zvuči oštro i zloćudno imperijalistički. Ali EU je posebno prošle godine i to ne svojom voljom naučila da će biti shvaćena ozbiljno samo ako je oštra i spremna da drugima nanese bol. Ne radi se samo o kažnjavanju Srbije, već o tome da Aleksandar Vučić mora da plati cenu svoje politike. Ako se ne priključi sankcijama protiv Rusije, ako ne prekine da podgreva konflikt sa Kosovom, ako ne sedne za sto da počne ozbiljne pregovore sa Kosovom – onda bi kandidatski status Srbije trebalo zamrznuti i okončati finansijsku pomoć EU“.

Dakle, ugledni, provladin list „Cajt“ prvo vređa predsednika Vučića.

„Cajt“ poziva da se Vučiću stane na kraj!

Šta Cajt poručuje – kako to Vučiću treba stati na kraj? Svrgnuti ga sa vlasti, nasilno, mimo izbora, ili ga ubiti?

„Cajt“ poziva da se vrši pritisak na Vučića i da se kažnjava Srbija!

Šta „Cajt“ poručuje – kako to treba kazniti Srbiju? Kao 6. aprila 1941.? Kao 24. marta 1999.?

„Cajt“ poziva da se Srbiji i Vučiću oštro nanese bol, kažnjavanjem!

Šta „Cajt“ poručuje da se bombarduje Srbija, kao što su je Nemci bombardovali od 1941. do 1945. i 1999.? Na taj bol misli „Cajt“?

„Cajt“ kaže da Aleksandar Vučić mora da plati cenu svoje politike!

Šta Cajt poručuje- kako to Vučić mora da plati cenu svoje politike? Atentatom? Ubistvom? Smrću?

„Cajt“ poziva EU da zamrzne pregovore sa Srbijom i da joj odmah uvede sankcije, ukoliko se ne priključi sankcijama protiv Rusije, ako ne prekine da se protivi nezavisnosti Kosova, i potpuno besmisleno, ako ne sedne za sto da počne ozbiljne pregovore sa Kosovom!?!

To što govori nemački list „Cajt“ govori i deo opozicije u Srbiji, Šolakovi mediji „Junajted grupe“ i bande koje su pripremale atentate na predsednika Vučića. Zanimljivo kako se to poklapa.

Srećom, predsednik Vučić je učino Srbiju jakom, da može da se odbrani od pretnji. Učinio je nas jakim, vrativši nam dostojanstvo, uzdigavši i izgradivši Srbiju, da možemo da odbranimo i njega i Srbiju. Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s