Srbija na razmeđi Istoka i Zapada, ima tu nesreću da postoje Srbi koji više vole tuđu zemlju nego svoju. Nema ih mnogo, ali su dobro raspoređeni. Desni sektor voli Rusiju. Levi sektor voli Zapad. „Više volim rusko govno nego američku tortu“ citat je iz filma Emira Kusturice „Otac na službenom putu“. To danas izgovara Desni sektor u Srbiji. Levi sektor u Srbiji više voli obrnuto – „Više volim američko govno nego rusku tortu“. Između ta dva ekstrema je Srbija. Srećom, većina Srba najviše voli Srbiju. Ne Rusiju. Ne Ameriku. Desni sektor je za Dan državnosti pripremio državni udar. Kao što su 2020. godine napali Skupštinu Srbije, sada su napali Predsedništvo. Isti ljudi. Predvode ih pripadnici fašističkih patrola. Iza patrola se skrivaju DSS, Dveri, Zavetnici i POKS. Desni sektor je za Dan državnosti pripremio i snajper i snajperistu za predsednika Vučića. Srećom, nadležni rade svoj posao pa su uhapšeni i snajperista i snajper.

Svih pet političkih grupacija, već godinama ističu svoju izrazitu prorusku orijentaciju. Hvale se kontaktima sa Rusijom, sa zvaničnicima Rusije, pokazuju filmove o posetama Rusiji, podržavju rat Rusije protiv Ukrajine. Proruske političke organizacije, parlamentarne i vanparlamentarne, se toliko hvale ljubavlju prema majci Rusiji, podrškom majci Rusiji, podrškom majke Rusije njima, da svako normalan mora da se zapita da li ih Rusija podržava? Ako toliko vole majčicu Rusiju, šta im je onda Srbija? Maćeha? A šta kaže Rusija? Rusija ćuti. Da li je to znak odobravanja ili ne? Da li Rusija podržava Desni sektor u Srbiji? Da li je Rusija svesna da je Desni sektor u Srbiji jednak onom u Ukrajini? Rusija tvrdi da se u Ukrajini bori protiv fašizma. Da li Rusija podržava fašizam Desnog sektora u Srbiji? Da li Rusija želi „Majdan“ u Beogradu? Da li Rusija želi da destabilizuje jedinu državu u Evropi, koja joj nije uvela sankcije? Da li je to hvala Srbiji? Da li Rusija podržava uklanjanje predsednika Srbije, koji je glavni tvorac politike protivljenja sankcijama Rusiji? Da li je to hvala Vučiću? Ceo svoj život sam nenaklonjen Zapadu. Međutim, nisam slep da ne vidim da u poslednjih godinu dana Zapadu ne odgovara nestabilna Srbija. Zapad želi stabilnu Srbiju! Da li Rusiji odgovara stabilna ili nestabilna Srbija? Da li Rusiji odgovara ukrajinizacija Srbije? Desni sektror je 2.2.2023. pokušao da linčuje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije, zbog toga što je pun poštovanja, došao da izvesti najviši dom o Kosovu i Metohiji. Desni sektor za dva meseca organizovao šest propalih skupova (Beograd 16.12.2022.; 28.1.2023.; 15.2.2023., Severna Mitrovica 8.1.2022. i 28.1.2023., Jarinje 18.12.2022.). Na tih šest skupova je bilo 1620 ljudi – od toga 1300 u Beogradu, a 320 u Severnoj Mitrovici i na Jarinju. Desni sektor nema podršku u građanstvu uže Srbije, niti među Srbima na KiM. Desni sektor ima podršku u Prištini i Zagrebu. Da li i u Moskvi? Na svih 6 skupova satanizovan je predsednik Vučić, zagovarana je ratnohučkačka politika, rat sa Albancima i NATO, prekid pregovora o KiM, prekid evrointegracija. Kao i Kurti, svi desničari se protive „Zajednici srpskih opština“, „Briselskom sporazumu“ i novom predlogu EU. Na šestom skupu, za Dan državnosti, Desni sektor je napao Predsedništvo i pokušao državni udar. Pretili su smrću predsedniku i rekli su da su spremni na mnogo gore stvari od izazivanja nereda. Spremni su da ruše Srbiju, da ruše poredak, spremni su da ubijaju. Kažu – zbog ljubavi prema Kosovu i Metohiji i prema Rusiji. Neće biti. Pre se radi o tome da žele da dođu na vlast nasiljem, bez izbora, u krvi. Pri tome Desni sektor otvoreno kaže da im ne smeta da se udruže sa prozapadnim Levim sektorom, da bi srušili predsednika Vučića. Da je Desnom sektoru stalo do KiM, kao do lanjskog snega, dokazuje to što prema Srbiji i Vučiću vode jednaku politiku kao i Aljbin Kurti. Politici Desnog sektora u Srbiji, najviše se raduju u Prištini i Zagrebu.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nije stvorio ni jedan problem na KiM. Za proteklih deset godina Vučić je za KiM, uradio više nego bilo ko u istoriji. Spasao je srpski narod od pogroma, iseljavanja i siromaštva. Zaslužan je za to što je 27 država povuklo priznanje lažne države Kosovo. Predsednika Vučića podržava 95 odsto Srba sa KiM. Predsednik Vučić zaslužuje našu potpunu podršku i poverenje. Srbija do 2012. nije bila pristojno društvo. Do tada su vladale stranke sadašnjeg Levog i Desnog sektora. Sada je Srbija i pristojno i civilizovano i pravedno društvo. Pristojno društvo je ono društvo čije ustanove ne ponižavaju ljude. Civilizovano društvo je ono društvo čiji članovi ne ponižavaju jedni druge. Svako pristojno i civilizovano društvo je i pravedno društvo. Srbija je danas jaka, zahvaljujući predsedniku Vučiću. Danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena zbog Vučića. Aleksandar Vučić nam je vratio dostojanstvo. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s