Vuk Jeremić je iz Njujorka, gde živi (i to opsesivno krije), odapeo novogodišnju strelicu, koju su objavili Šolakovi tajkunski mediji. Tako je N1 objavio naslov: „Jeremić: Državni aparat upregnut samo za opstanak diktatora na vrhu sistema“, dok je NovaS objavila istovetan tekst pod naslovom: „Jeremić: Vučić već deset godina vodi Srbiju stranputicom“. Tu Jeremija Vuk Branković opijen vinom od 5000 dolara koje je popio dok je pisao svoju izjavicu, halucuinira: „vlast Aleksandra Vučića već punih deset godina Srbiju vodi stranputicom, institucije su poništene, a državni aparat je korumpiran i upregnut samo za opstanak diktatora na vrhu tog sistema, koji onda može da upravlja i organizovanim kriminalom, jer ne važe zakoni, nego njegova volja“. Na pitanje da li 2023. godina može biti godina promena, Jeremić je rekao da sledeća godina može biti godina nade i godina u kojoj će biti stvoreni uslovi za konačni pad režima Aleksandra Vučića. Jednako tako „proročki“ je Jeremić u martu 2019. najavio da Vučić pada do Vaskrsa 2019. Sada Jeremić opet „proročki“ kaže da je to 2023. godina. Jeremić je rekao da je alternativa politika koju vode on i Narodna stranka, koja podrazumeva demokratiju, vladavinu prava i institucija, i odbranu nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. Na sve ovo grohotom se smejemo.

Već i vrapci na grani znaju da je predsednik Vučić uzdigao Srbiju iz blata u koje su je bacili Jeremić i ostala žuta bratija. I vrapci na grani znaju da je predsednik Vučić izgradio Srbiju, koju su srušili Jeremić i ostala žuta bratija. I vrapci na grani znaju da predsednik Vučić leči Srbiju, koju su razboleli Jeremić i ostala žuta bratija. Predsednik Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti.

Vuk Jeremić nikako ne bi smeo da pominje da bilo ko vodi Srbiju stranputicom, i da je država upregnuta samo za opstanak diktatora. Upravo su Jeremić i ostala žuta bratija, 12 godina vodili Srbiju stranputicom i upregli je za opstanak njihove žute diktature. Postaviću Jeremiću nekoliko neugodnih pitanja.

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. do 2012. uspostavio kontakte sa članovima organizovane međunarodne grupe kriminalaca, Patrikom Hoom, Emilijom Lozojim, i Ji Đianmingom, koji su od 2013. do 2017. godine, „donirali“ njegovoj NVO CIRSD-u i PR Agenciji Vuk Jeremić, sitnih 7,12 miliona dolara?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. počeo da sarađuje sa kriminalcem Patrikom Hoom, koji je pravosnažno osuđen u SAD, na tri godine zatvora?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. počeo da sarađuje sa svojim „bratom“ kriminalcem Emiliom Lozojom, osuđenim u Meksiku za posredovanje u davanju mita od deset miliona dolara?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. počeo da sarađuje sa kriminalcem – megatajkunom Ji Đianmingom, koji je osuđen u Kini, zbog pronevere 38 miliona dolara?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. do 2012. tokom mandata ministra na svoja luksuzna ministarska putovanja potrošio više od 3,6 miliona evra?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. do 2012. sebi dodelio 55.000 evra dnevnica, čime je duplirao iznos svoje petogodišnje plate?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada su državni revizori 2011. godine, utvrdili nezakonito poslovanje Jeremićevog ministarstva pri kupovini deviza preko menjačnice “Trange-frange“ i pri plaćanju “Aeroklubu”, u ukupnom iznosu od oko 360.000 evra?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je 2012. potpisao štetni ugovor sa „Energoprojektom“, kojim je država, sumnja se, oštećena za više od 5,2 miliona evra?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je od 2007. do 2012. za vreme njegovog rada kao ministra inostranih poslova, nezavisnost Kosova priznala 91 država?

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je pregovore o KiM preneo iz nadležnih UN, u nenadležnu EU.

Da li je Jeremić Srbiju vodio stranputicom, i upregao je da služi njegovoj žutoj hunti, kada je pred  Skupštinom UN, nesporno pitanje suvereniteta Srbije učinio spornim, štetočinskim zahtevom Međunarodnom sudu pravde, o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova?

Kako Jeremić nema sopstvenu politiku, već živi kao politički parazit, koji pokušava da prisvoji Vučićevu državnu politiku, i predstavi je kao svoju, Jeremić je prinuđen da periodično iznosi neistine i izmišljotine poput ovih. Podsetiću da je Jeremić mnnogo puta ulovljen da govori neistinu u medijima. Na primer, on je 7.3.2019. na televiziji N1, odgovarajući na pitanje o poreklu svog bogatstva, ne trepnuvši obmanuo javnost izjavom da je zaposlen kao član borda međunarodne kompanije „Partners grup“, što je ova kompanija demantovala. Koliko je Jeremić neozbiljan i sklon neistinama, svedoči  i njegova izjava na skupu od 17.3.2019., kada je mrtav hladan izjavio da Vučić pada do Uskrsa! Vasks 2019. je došao i prošao pre tri godine, a Vučić ne da nije pao, već je ojačao. A na izborima je pao i propao baš Jeremić. Slično toj neinteligentnoj izjavi, Jeremić je 2. 1. 2019., izjavio da Putin prezire Vučića. Četiri dana kasnije Putin je odlikovao Vučića jednim od najviših ruskih ordena. Lepo je i mudro rekao Dušan Radović: „Za izdajice, tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje – vukovac. Po imenu onog Vuka, koji je, prema narodnoj pesmi, izdao na Kosovu“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s